Eerst het verhaal van Kermy

Ik heb mijn oude logs bekeken, maar deze zijn niet zo geschikt voor publicatie (weinig interessant eigenlijk). Maar uit de datums van de logs en uit de logs zelf heb ik wel de belangrijkste gebeurtenissen gehaald.

De eerste logs dateren van 2 november 1996:

 1. XCal en Kermit (zo heette Kermy toen nog) zitten in #AmigaNL en krijgen bezoek van Radium. Radium maakt muziek op de Amiga.

2e log 2 november 1996:

 1. Kermit (nu bekend als Kermy) opent #AmigaNL en XCal komt erbij
 2. Cydrone bezoekt #AmigaNL
 3. Er wordt geprobeerd meerdere mensen naar #AmigaNL te krijgen.
PS. #AmigaNL is wel eens eerder geopend geweest, maar hiervan zijn geen gegevens bekend. Wel is zeker dat dit Kermy en XCal ermee begonnen zijn.

3e log is van 17 november 1997:

  Kermit probeert weer mensen naar #AmigaNL te halen. Dit omdat #amiga wel erg strikt is, daar kun je heel moeilijk op status krijgen. Alleen XCal is dat wel gelukt omdat hij beta-tester van Thor is èn hij Mitchman kent (Petter Nilsen), die daar op is.

4 januari 1997:
Er zijn nog maar weinig #AmigaNL-ers en XCal en Kermy (Kermy heeft ondertussen z'n nick veranderd) proberen weer om nederlandstalige Amiga gebruikers naar #AmigaNL te halen...

29 januari 1997:

  XCal en Kermy leren DuoGon kennen die net met de Amiga is begonnen. Ze helpen hem met diverse problemen. Dit was ook één van de eerste bedoelingen van #AmigaNL, namelijk het helpen van mensen met problemen met de Amiga. De belangrijkste reden is natuurlijk wel het praten over de Amiga in het Nederlands. In het Engels is dat vaak wat lastiger.

31 januari 1997:

  Kermy opent #AmigaNL en XCal komt erbij. DuoGon wordt uitgenodigd en CaZaNoVa komt erbij. #AmigaNL wordt op 'invite-only' gezet om DuoGon goed te kunnen helpen met z'n Amiga. DuoGon blijkt een Internet-provider te zijn en heeft dus een 24h-verbinding met Internet.

  XCal heeft het over een Dancer-bot (zoals Darx op #amiga) en hij blijkt de source-code te hebben. XCal is van plan een bot op #AmigaNL te plaatsen, hij zit namelijk via Cai-Westland op de kabel en kan dus 24h op het net blijven...

  DuoGon heeft een bot lopen op een Linux machine op een ander kanaal en is wel bereid om ook een bot op #AmigaNL te zetten. XCal wil dan wel graag een Dancer bot op het kanaal en geeft de source-code aan DuoGon, die deze vervolgens compileert op z'n Lunix machine.

  De bot wordt vervolgens op het kanaal gezet en draagt de naam 'Camelot'.

  De bot blijft enige tijd op het kanaal, maar wordt op een gegeven moment verwijderd... Daarna zet XCal zelf een bot op het kanaal.

  Verdere data zijn me niet bekend. Daar heb ik geen logs van. --
  Misschien dat XCal nog het één en ander heeft.

  terug naar de hoofd-pagina.